Jeroen Dik – Kampioenschap Toerwagendieselcup 2011

Jeroen Dik – Kampioenschap Toerwagendieselcup 2011

Jeroen Dik een blij kampioen: “Een geweldige prestatie”
Uitgegeven door Tim Biesbrouck 25 oktober 2011Vorig jaar kwam hij slechts één punt tekort voor de titel, dus Jeroen Dik zette alles op alles om het kampioenschap van de Toerwagen Diesel Cup dit jaar wel naar zich toe te trekken. Hij trad aan met de Volkswagen Golf 5 waarmee hij ieder raceweekend minimaal één keer op het podium eindigde. Terwijl achter hem meerdere equipes vochten voor een plek in de topdrie, bleef Dik constant scoren en was het slechts de vraag wanneer hij kampioen zou worden. Tijdens het voorlaatste weekend op Spa-Francorchamps kwam Dik door zeldzame materiaalpech net een paar punten tekort voor de voortijdige eindzege, maar stelde deze ruimschoots zeker tijdens de Formido Finaleraces.


Met 39 punten voorsprong arriveerde Dik op Circuit Park Zandvoort. Wetende dat er 44 punten te verdelen waren, hoefde hij in de eerste wedstrijd slechts een paar punten te scoren. “Naarmate de race dichterbij kwam, ging je toch aan dingen twijfelen. Zo begin je te denken dat de starts statistisch gezien allemaal wel goed zijn verlopen, dus dat het deze keer ook wel het geval zal zijn. En tijdens de wedstrijd wil je zo weinig mogelijk risico lopen”, legt Dik uit. Uiteindelijk hoefde hij zich geen zorgen te maken en reed hij zijn Golf naar een prima tweede plaats. Met het behalen van achttien punten was hij met nog één race te gaan niet meer te achterhalen door de concurrentie.


In het donker
Het binnenhalen van de titel ging op bijzondere wijze, namelijk in het donker achter de safety car. Doordat het tijdschema – vanwege een zware crash in de FIA GT3 European Cup – uitgelopen was de zon inmiddels onder gegaan. “Toen de safety car op de baan kwam om de wedstrijd te neutraliseren vroeg ik aan het team of er iets aan de hand was. Zij vertelden me dat ze niks meer zagen, dus toen wist ik dat de titel van ons was”, zegt hij met opluchting. “Dit is een geweldige prestatie die het team heeft verdiend. We zijn hier ontzettend blij mee!”


Uitdagingen
Het was voor Dik een speciaal jaar. Als er naar de uitslagen gekeken wordt, lijkt het alsof het seizoen op gemakkelijke wijze is verlopen. Want ieder weekend werd er wel een beker mee naar huis genomen. “Maar er waren wel wat uitdagingen. De organisatie heeft veel ondernomen om de auto’s gelijkwaardig te maken en dat betekende dat we verschillende keren de auto moesten aanpassen of dat we er gewicht bij kregen. Het verwerken van de wijzigingen was ook een sport, waar we in het begin moeite mee hadden. Maar uiteindelijk gingen de rondetijden ook weer naar beneden en was er niets aan de hand”, vertelt Dik.


De Toerwagen Diesel Cup houdt op met bestaan, maar de diesel aangedreven bolides krijgen een plek in een nieuw op te richten kampioenschap genaamd DPP Enduro. “Het is ons pas medegedeeld, dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Op zich sta ik er niet negatief tegenover en wie weet haal ik de Volkswagen Golf 6 van vorig jaar weer van stal. Daar heb ik laatst nog even mee gereden en dat beviel goed. In welke klasse ik ook terecht kom geldt dat ik er wederom vol voor ga. Dat zit in het aard van het beestje”, lacht kampioen Dik.


Eindstand na 14 wedstrijden
1. Jeroen Dik, 211 punten
2. Ferdinand Kool – Henry Zumbrink, 168
3. Ronald Morien – Dennis de Groot, 166
4. Marcel Roeleveld, 146
5. Rob Severs, 137

jd racing3

jd racing2

Formido Finale Races

 

Comments are closed.