Octavia JD
 
Octavia JD
JD Octavia
 
JD Octavia
Skoda Octavia
 
Skoda Octavia
Skoda Octavia RS
 
Skoda Octavia RS
De diverse manieren waarop de software geïmplementeerd kan worden.

Mocht u vooraf geïnteresseerd zijn in de methode die bij uw auto gebruikt wordt, neem dan even contact met ons op.

Chip of E(e)prom. Chiptuning (grofweg alle modellen voor BJ 2000):
De computer wordt uit de auto gehaald en vervolgens wordt de chip verwisseld. Nadat de computer is teruggebouwd vindt er een testrit plaats o.a. met diagnose apparatuur waarbij weer naar verschillende parameters wordt gekeken. Denk hierbij aan motorbelasting bij maximaal toerental, werking lambda sonde, mengsel onder vollast, turbodruk en thermostaat. Deze tuning sessie duurt ongeveer 2 uur.

OBD tuning:
Na de diagnose wordt er een laptop aangesloten op de diagnose (OBD) poort. Vervolgens wordt eerst de software uitgelezen om onder andere te controleren welke software in de computer aanwezig is. Daarna wordt de nieuwe software over de oude heen geschreven. Nadat de software geladen is vindt er een uitgebreide testrit plaats, waarbij weer naar verschillende parameters wordt gekeken. Denk hierbij aan een stukje maximale motorbelasting ter controle van werking lambda sonde, mengsel onder vollast, turbodruk, gemeten luchtmassa. Deze tuningssessie duurt ongeveer 2 uur.

Bootmode tuning:
Vanaf medio 2010 hebben de sommige VAG modellen een extra beveiliging mee gekregen. Deze beveiliging zorgt ervoor dat OBD tuning niet zomaar mogelijk is zonder eerst de motorcomputer te ‘unlocken’. Dit betekend dat wij de ecu demonteren, vrijschakelen en vervolgens flashen we de aangepaste data (kernvelden) in het geheugen van de computer.Daarna wordt de nieuwe software over de oude heen geschreven. Nadat de software geladen is vindt er een uitgebreide testrit plaats, waarbij weer naar verschillende parameters wordt gekeken. Denk hierbij aan een stukje maximale motorbelasting ter controle van werking lambda sonde, mengsel onder vollast, turbodruk, gemeten luchtmassa. Deze tuningssessie duurt ongeveer 2 uur.

Externe tuning:

Er zijn enkele nieuwe VAG computer die zo sterk beveiligd zijn dat geen van bovenstaande manieren toepasbaar is op de ecu van de auto (de software is op dat moment simpelweg (nog) niet te bewerken). De enige manier om de auto dan toch te kunnen tunen is dmv een externe computer. De externe computer wordt dan incl zijn eigen kabelboom geplaatst in het motorcompartiment. Modellen waarbij deze manier van tuning van toepassing is, worden expliciet vermeld bij ons op de site. Voor sommige bestuurders heeft deze vorm van tuning voorkeur, gezien dit systeem zelf te demonteren is.
Neem contact met ons op als u informatie wilt over de beschikbaarheid van een externe ecu voor uw auto.

Terug

Comments are closed for this article.