Audi 4.0 TFSI 420pk & 435pk & 450pk

Omschrijving Standaard Chiptuning Prijs in €
Vermogen 420-435-450pk 540pk 1299
Koppel 550-600Nm 700Nm
Omschrijving Standaard Chiptuning Prijs in €
Vermogen 420pk 570pk 1499
Koppel 550-600Nm 750Nm

s6 4.0 tfsi jd stage 1 s6 jdengineering stage 1
Deze Stage 1 Tuning kost € 1299 incl btw en bestaat uit een OBD software tuning en een S-Tronic 7 (DSG) Tuning, waarbij koppelbegrenzing en koppeldruk verhoogd worden in de originele DSG software.
s6 4.0 tfsi jd stage 2 (1) Audi RS6 V8 4.0 TFSI Engine
Bij de stage 2 software is het tevens noodzakelijk om het uitlaatsysteem te upgraden.

Dit kunt u vooraf zelf doen, maar wij kunnen uiteraard ook het hele pakket leveren.

Wij gebruiken hiervoor RVS uitlaatsystemen. Voorzien van een grotere downpipe, sport middendempers en sport einddempers.

Deze Stage 2 Tuning kost € 1499 incl btw en bestaat uit een OBD motortuning opmaat op de rollenbank en een S-Tronic 7 (DSG) Tuning, waarbij koppelbegrenzing en koppeldruk verhoogd worden in de originele DSG software.

Vermogen komt uit op 570pk & 750Nm gebasseerd op goede RON98 benzine. (prijs uitlaatsysteem hangt af van gekozen configuratie en is op aanvraag).

Voorafgaand aan de tuning wordt er te allen tijde gestart met een diagnose op de auto. Allereerst wordt het storingsgeheugen van de auto gecontroleerd op fouten. Daarna wordt er een diagnose rit gemaakt, waarbij we gebruik maken van VAG specifieke hardware en software op onze laptops. Tijdens deze diagnose rit controleren we o.a. de turbodrukken/ontstekingswaardes/nokkenastimingen/luchtsmassameter waarden/lambda getallen etc etc. Daarnaast wordt er gekeken of de auto niet al eerder voorzien is van tuning. Blijkt er een probleem aanwezig te zijn na deze diagnose rit, dan kunnen we vaak direct reparatie uitvoeren (denk hierbij aan een lekkende intercooler slang, vervuilde luchtmassameter of een defecte sensor etc).

Vervolgens rijden we de auto in de werkplaats en start de eigenlijke (chip)tuning. We maken allereerst een backup van de originele software van de auto. Hierna wordt de originele software van de auto volledig bewerkt rekening houdend met de diagnose logs die net gemaakt zijn (in tegenstelling tot 95% van andere tuners) en uiteraard gebaseerd op onze referentie tuning die wij voor elke motor ontwikkeld hebben.

Nadat de tuning geplaatst is vindt er een uitgebreide testrit plaats, waarbij weer naar alle verschillende parameters wordt gekeken. Denk hierbij aan een stukje maximale motorbelasting ter controle van werking lambda sonde, mengsel onder vollast, turbodruk, gemeten luchtmassa. Bij eventuele onregelmatigheden wordt de software nogmaals geoptimaliseerd (in tegenstelling tot 95% van andere tuners). Deze totale tuningssessie duurt ongeveer 2 uur.
Uiteraard kunnen de nieuwe resultaten tegen meerprijs worden gemeten op de vermogenstestbank. Meerprijs hiervoor is € 120 incl btw, reserveer dit voorafgaand bij de afspraak.


Comments are closed for this article.