4.0 TFSI 600pk

Omschrijving Standaard Chiptuning Prijs in €
Vermogen 600pk 725pk 1999
Koppel 800Nm 975Nm
Omschrijving Standaard Chiptuning Prijs in €
Vermogen 600pk 750pk 2499
Koppel 800Nm 1030Nm

Stage 1 software upgrade motor innclusief Stage 1 upgrade Tiptronic ZF AL552 versnellingsbak
Advies: Altijd RON98 benzine gebruiken.Bij de stage 2 software is het tevens noodzakelijk om het uitlaatsysteem te upgraden.

Dit kunt u vooraf zelf doen, maar wij kunnen uiteraard ook het hele pakket leveren.
Wij gebruiken hiervoor RVS uitlaatsystemen. Voorzien van een grotere downpipe, sport middendempers en sport einddempers.

Deze Stage 2 Tuning kost € 2499 incl btw en bestaat uit een OBD motortuning opmaat op de rollenbank.

Vermogen komt uit op 750pk & 1030Nm gebaseerd op goede RON98 benzine. (prijs uitlaatsysteem hangt af van gekozen configuratie en is op aanvraag).

Voorafgaand aan de tuning wordt er te allen tijde gestart met een diagnose op de auto. Allereerst wordt het storingsgeheugen van de auto gecontroleerd op fouten. Daarna wordt er een diagnose rit gemaakt, waarbij we gebruik maken van VAG specifieke hardware en software op onze laptops. Tijdens deze diagnose rit controleren we o.a. de turbodrukken/ontstekingswaardes/nokkenastimingen/luchtsmassameter waarden/lambda getallen etc etc. Daarnaast wordt er gekeken of de auto niet al eerder voorzien is van tuning. Blijkt er een probleem aanwezig te zijn na deze diagnose rit, dan kunnen we vaak direct reparatie uitvoeren (denk hierbij aan een lekkende intercooler slang, vervuilde luchtmassameter of een defecte sensor etc).

Vervolgens rijden we de auto in de werkplaats en start de eigenlijke (chip)tuning. We maken allereerst een backup van de originele software van de auto. Hierna wordt de originele software van de auto volledig bewerkt rekening houdend met de diagnose logs die net gemaakt zijn (in tegenstelling tot 95% van andere tuners) en uiteraard gebaseerd op onze referentie tuning die wij voor elke motor ontwikkeld hebben.

Nadat de tuning geplaatst is vindt er een uitgebreide testrit plaats, waarbij weer naar alle verschillende parameters wordt gekeken. Denk hierbij aan een stukje maximale motorbelasting ter controle van werking lambda sonde, mengsel onder vollast, turbodruk, gemeten luchtmassa. Bij eventuele onregelmatigheden wordt de software nogmaals geoptimaliseerd (in tegenstelling tot 95% van andere tuners). Deze totale tuningssessie duurt ongeveer 2 uur.
Uiteraard kunnen de nieuwe resultaten tegen meerprijs worden gemeten op de vermogenstestbank. Meerprijs hiervoor is € 120 incl btw, reserveer dit voorafgaand bij de afspraak.

Comments are closed for this article.